Hej!

Jag heter Kia och jag har sjukdomen sockerberoende. Gemenskapen och arbete i de 12 stegen i 12-stegsprogrammet har gett mig livet tillbaka.

Vem är jag då? 41 år, född 1975. Kvinna. Gift med min själsfrände och tillsammans har vi en härlig son. Jag är uppvuxen från 7 års ålder i USA, främst i Texas. Där ägde mina föräldrar en ridskola. Jag började rida när jag var 5 år gammal med det blygsamma målet att vinna OS. Men jag kände aldrig att det var mitt val utan att det var något som förväntades av mig. Jag var duktig i skolan och hade läshuvud så det blev nästan 400 poäng universitetsstudier och en examen i landskapsarkitektur 2003.

När jag var 4 år gammal minns jag min ”jungfrukick” av den lättöl jag fick smaka av min Pappa. Den fullkomligt lyste upp min hjärna och jag ville bara ha mer… och mer. Vid 7 års ålder började jag banta och när jag var 15 år gammal hade jag ett fullt utvecklat sockerberoende enligt SUGAR ADDIS (vilken jag gjorde först 2015). Vid 16 års ålder så började mina första fruktlösa försök att sluta äta socker. Sen följde 24 år av återfall i sockerträsket med diagnos hetsätningsstörning 1999. Jag gick stadigt upp i vikt av all jojobantning och som störst var jag storlek 52. Jag träffade min man 2005 och vi tränade mycket ihop och ganska snart började vi med låg GI kost. Som sen blev olika varianter av LCHF. LCHF fungerade jättebra för mig när jag började 8 mars 2011 för då åt jag mig mätt på riktig mat. Men snart tog mitt sockertroll över och det bakades och fejades i köket. Jag provade mig fram mellan 2011-2015 med fakir, strikt, liberalt, en ätardag, väga och mäta allting, kaloribegränsning, periodisk fasta, flerdagarsfasta allt inom ramarna för LCHF. Jag hade fortfarande perioder av hetsätning och vikten pendlade rejält.

Den 2 november 2015 hade jag fått nog. Jag gömde, ljög och smög med min drog. Jag fastade flera dagar bara för att frossa och sen fasta igen. Till slut sökte jag professionell hjälp, började ringa in på 12-stegstelefonmöten, slängde eller gav bort allt som jag behövde ta ställning till (=triggers) i hushållet. Efter november 2015 har jag fått en sponsor i 12-stegsarbetet och gjort de 12 stegen, börjat sponsra själv och gjort en hel del service men jag har också haft flera skov, sjukskrivning sen fem åt tillbaka för utmattningssyndrom samt brottats med den röda hunden. Den röda hunden är för mig beroendesjukdomen och att leva i tillfrisknande det är jag själv.

Nu vill jag dela med mig av det som är mitt liv i tillfrisknande. Den här bloggen hoppas jag ska bli en hjälp för dig som är sockerberoende eller matmissbrukare. Jag vill berätta vad som fungerat för mig genom att inspirera och entusiasmera. Och som man säger på många 12-stegsmöten, ”ta till dig det du vill ha och låt resten vara.”

MEN kom gärna med egna kommentarer och funderingar. I den bästa av världar kan detta bli en kunskapsbank som hjälper oss alla att tillfriskna EN DAG I TAGET!

Massor av styrkekramar!
Kia

Annonser

Min resa att leva i tillfrisknande från sockerberoende.