Hej alla som kämpar med livet!

Jag skriver den här bloggen för att dela med mig av mina erfarenheter. Och idag har jag en sådan som jag behöver berätta om. Det är direkt kopplat till att jag varit med i Expressen. Den artikeln har rört upp och stökat om i mitt huvud. Skovet beror på att artikeln handlar om vikt, övervikt och i förlängningen utseende. Jag har tidigare skrivit om det här.  Jag känner att det lett till att jag är inne i ett skov i sockerberoendet. När jag får ett skov märks det direkt i maten. Då tillämpar jag tre dagar med supersäker mat. Jag behöver även göda min blåa hund extra mycket eftersom den röda är stark just nu.

Jag känner mig glad över att jag vågade vara med och berätta om sockerberoende utifrån mina erfarenheter. Jag har fått sååå mycket kärlek och tacksamhet av andra sockersyskon. TACK säger jag tillbaka. Det känns underbart med allt stöd jag fått. Men jag har även baksidan att handskas med, min egen utseendefixering som i sin tur göder min sjukdom. Att se sig själv på bild och film var inte så lätt. Jag börjar direkt klanka ned på mig själv och undrar om jag inte skulle börja äta mindre och springa mer eftersom jag inte tycker att jag är smal nog, jag duger inte som jag är just idag. Och det fullkomligt älskar min röda hund eftersom det är känslor jag alltid ätit på tidigare. Jag har jobbat jättemycket med det i steg 4 och 5 där jag identifierat mina karaktärsdefekter. Jag insåg även i steg 6 att mina defekter en gång hade tjänat ett syfte men att det inte längre gör det. Karaktärsdefekterna, att inte duga vad jag än gör och samtidigt vara perfektionist kommer fram i ett skov. Jag vill direkt döva de jobbiga känslorna med mat. Men istället för att äta så vill jag gå in i svält. Det är nämligen mitt mönster att svält följs av frossa och bedövning. Total kontroll följt av total kontrollförlust. Därför går jag tillbaka till det som fungerade för mig i början av min abstinens:

  • supersäker mat (vilket jag åt och ger som råd till andra att äta första 6 månaderna av abstinens)
  • skvallra på röda hunden
  • gemenskapen i 12-stegsprogrammet (blogginlägg på G…)
  • kontakt med 12-stegsprogrammet varje dag, jag söker aktivt hjälp
  • mindfulnessrutin ex den här korta meditationen
  • vara extra snäll mot mig själv
  • prioritera mina basbehov
  • mina energigivare får ännu större plats än vanligt

TACK för att just du läser den här bloggen. TACK för att jag får dela med dig! Det hjälper mig att förbli abstinent en dag i taget. Ensam är jag inte stark men tillsammans kan vi förändra världen!

Styrkekramar!

Kia V.

Annonser

Min resa att leva i tillfrisknande från sockerberoende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: