Imorgon (19 februari) kommer jag vara med i Expressen!

https://www.expressen.se/nyheter/qs/kia-42-var-besatt-av-mat–gravde-i-soporna-efter-det-hon-forst-bestamt-sig-fo/

Det är en artikel som handlar om att vi äter oss till döds. Jag är med som ett alternativt perspektiv på frågan, dvs att allt inte handlar om att äta mindre och springa mera vilket de andra verkar tro. Utan att det faktiskt kan finnas en sjukdombild bakom besattheten av mat. Sammanhanget känns inte helt 100 med tanke på fokus på vikten, vilket jag personligen anser inte kan leda till tillfrisknande om man har sjukdomen sockerberoende. Samtidigt känns det jättebra att tidningen är intresserad av andra perspektiv på maten än kalorier och motion. Min övertygelse är att övervikt, ätstörningar och besatthet av mat inte handlar om att individen har en dålig karaktär. För en sockerberoende blir det absurt att vi ”bara” ska äta mindre och röra på oss mer när kroppen faktiskt behandlar vissa kalorier som en drog.

Jag hoppas att när jag vågar berätta min historia att det kan hjälpa någon annan. Jag skulle vilja uppmuntra er som nån gång får frågan att våga ställa upp och prata om ordet sockerberoende. Det här är inget vi ska skämmas för utan vi har en sjukdom som kan behandlas bl a genom 12-stegsprogram.

Min förhoppning är att sockerberoende ska tas på allvar och att andra som lider av sjukdomen kan få stöd i 12-stegsgemenskapen och därmed lära sig leva i tillfrisknande. Då har jag nått mitt mål att få bidra till livets flod idag!

Styrkekramar! 💪💜

Kia

Annonser

Min resa att leva i tillfrisknande från sockerberoende.

One Comment on “Jag är med i Expressen!

  1. Pingback: Sjukdomen går i skov | EttSockerfrittLiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: