Stort tack till ballongkungen.se som lät mig använda deras bild på ballonger! 🎈

Jag som har en beroendesjukdom har använt socker- och mjöl för att droga bort jobbiga tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser. Nu när jag inte drogar måste jag lära mig att hantera allt det här jobbiga. Det gör jag med många olika verktyg ex mindfulness, meditation, böner, 12 stegsarbete, samtal med andra beroendepersoner, skriva av mig, mm

Men det räcker inte för mig utan jag behöver även hitta sätt att kunna släppa jobbiga saker. Det gäller exempelvis när jag ska sova så vill jag kunna stoppa mina snurrande tankar som håller mig vaken. Och vad jag har provat mig fram bland olika metoder! Jag har tänkt moln som bär bort tankar, stänga en låda om det jobbiga, släppa med en vattenström eller vinden, andningsövningar, m.fl… Ingenting har fungerat tills jag hörde på radion om barn som hade svårt att somna. De barnen skulle tänka att de la sina tankar i en ballong och släppte den.

Jag gillar den här liknelsen eftersom jag kan aktivt välja att ta ned mina ballonger eller släppa dem i taket för vidare bearbetning senare. Samtidigt känns ballonger lekfullt och glatt och bidrar till att det hela känns positivt och kärleksfullt. Det kändes direkt att det här göder min blåa hund dvs tillfrisknande.

Hur gör du för att handskas med det jobbiga i livet?!!

Styrkekramar! 💪💜

Kia V.

Annonser

Min resa att leva i tillfrisknande från sockerberoende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: